Koktajle alkoholowe

Idealne receptury na koktajle alkoholowe

PREZ & MARY
60 ml Tequila | 15 ml syrop z Agavy Toschi | 5 ml Mezkal | 20 ml soku z limonki | Odrobina gorzkiej pomarańczy
Dodać lód w kostkach | Wymieszać | Brzegi szklanki udekorować grubą solą
TOBACCO OLD FASHIONED
45 ml whisky lub whiskey | 15 ml Syropu tytoniowego Toschi | 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Dolać wody gazowanej | Dodać Angosturę | Dodać lód w kostkach | Technika: budowanie | Udekorować skórką pomarańczy
DON’S SPECIAL DAIQUIRI
40 ml ciemnego rumu | 40 ml rumu z Jamajki | 20 ml syropu miodowego | 20 ml syropu z Marakui | 25 ml soku z limonki
Technika: shake’ować z lodem | Udekorować marakują
BLUE BATIDA
40 ml białego rumu | 20 ml syropu kokosowego Toschi | 10 ml syrop Blue Curacao Toschi | 10 ml soku z limonki
Dodać wody niewielką ilość wody gazowanej | Dodać kostki lodu | Technika: shake’ować + top z wody gazowanej
CUCUMBER TINI
60 ml London Gin | 20 ml syropu ogórkowego Toschi | 10 ml syropu z białego bzu Toschi | 20 ml soku z cytryny |
Technika: shake’ować z lodem
TOSCHI COLADA
30 ml białego rumu | 30 ml syropu kokosowego Toschi | 90 ml soku ananasowego | Shake’ować z lodem |
Technika: shake’owanie | Serwować z kruszonym lodem
TROPICANA
40 ml ciemnego rumu | 20 ml syrop mango Toschi | 80 ml soku z marakui
Dodać lód w kostkach | Technika: shake’owanie
PINK BUBBLES
35 ml London Dry Gin | 20 ml syrop truskawkowy Toschi | 1 łyżeczka białego cukru | 20 ml soku z limonki | Top z Prosecco
Dodać lód w kostkach | Udekorować świeżą truskawką i świeżą miętą
COLITO
45 ml ciemnego rumu | 15 ml syropu Mojito Mint Toschi | Świeża mięta | 2 plasterki cytryny | Dopełnić colą
Dodać kostki lodu | Technika: mieszanie | Udekorować świeżą miętą i limonką
CLOVER CLUB
50 ml London dry Gin | 15 ml syropu malinowego Toschi | 20 ml soku z cytryny
Dodać kostki lodu | Technika: shake’owanie | Udekorować świeżymi malinami
TOSCHI SPICY FIZZ
50 ml wódki | 20 ml syropu z gruszki Toschi | 15 ml soku z cytryny | Top z wody gazowanej
Dodać lód w kostkach | technika: budowanie
przystroić cynamonem
AUTUMN IN ITALY
35 ml London Dry Gin | 20 ml syrop truskawkowy Toschi | 1 łyżeczka białego cukru | 20 ml soku z limonki | Top z Prosecco
Dodać lód w kostkach | Udekorować świeżą truskawką i świeżą miętą
TOSCHI PALOMA
50 ml Tequila | 15 ml soku grapefruitowego Toschi | 15 ml soku z limonki | Top z wody sodowej
Dodać lód w kostkach | technika: budowanie | przystroić plasterkiem grapefruita
WATERMELON MARTINI
50 ml wódki | 15 ml syrop arbuzowy Toschi | 10 ml Martini Bianco | Top z wody sodowej
Technika: shake’ować z lodem | przystroić świeżą miętą
EL PRESIDENTE
30 ml Ciemny Rum | 30 ml Czerwony Vermouth | 15 ml syrop z owoców granatu Toschi | 10 ml soku z limonki | Top z wytrawnej angostury
Lód w kostkach | technika: shake’ować | przystroić skórką z pomarańczy
HUGO
100 ml Prosecco | 30 ml syrop z kwiatu czarnego bzu | Top z wody sodowej
Dodać lód w kostkach | technika: budowanie | przystroić świeżą miętą
INDIAN SWEETNESS
30 ml London Dry Gin | 15 ml Rumu Jamajka | 15 ml syropu cynamonowego Toschi | 15 ml sok z limonki | 15 syrop z gorzkiej pomarańczy Toschi
Technika: shake’ować z lodem | przystroić skórką z pomarańczy
CELESTIAL EMPIRE
45 ml wódki | 20 ml syropu z mandarynki Toschi | 20 ml soku z cytryny | Kilka kropel angostury | Top z wody gazowanej
Dodać kostki lodu | technika: budowanie | przystroić skórka z pomarańczy
ROSE MARGARITA
70 ml Tequila | 20 ml Triple Sec | 20 ml syropu różanego Toschi | 30 ml soku z limonki
Dodać kruszony lód | Technika: mieszanie | Przystroić grubą solą
ITALIAN MOJITO
45 ml białego rumu | 15 ml Amarena syrop Toschi | 1 kostka cukru | 30 ml soku z limonki | Top z wody gazowanej
Dodać kostki lodu | Technika: mieszanie | Udekorować świeżą mięta i Amarena Toschi
Wysokiej jakości syropy do kawy, barmańskie oraz do domu.
